top of page

BESPLATNA DOSTAVA ZA PORUDŽBINE PREKO 5000 DINARA

7 načina da koristite sapun "Katran od breze".

Updated: Apr 24



Da biste se borili protiv peruti, akni i opadanja kose, ne morate da trošite mnogo novca na razne medicinske i kozmetičke proizvode, jer postoji veoma dobar alat po pristupačnoj ceni koji su koristile još naše prabake koje su je katranski sapun.


Reč je o magičnom i apsolutno prirodnom sapunu koji je (ne sadrži nikakve boje, konzervanse, parfeme) od davnina poznat po svojoj lekovitosti, pa se veoma uspešno koristi u kozmetologiji, čak ga i lekari „prepisuju“ kao sredstvo lečenja i prevencije određenih bolesti.


Katran je odličan prirodni lek koji su koristili naši preci. Izvlači se iz brezove kore, koju ljudi dugo smatraju zelenim lekom.


Brezov katran je proizvod suve destilacije spoljašnjeg dela brezove kore. To je gusta, uljasta tečnost koja nema adhezivna svojstva.


Posebno izražen miris ima brezov katran, koji je prisutan i u sapunu. Zbog toga je sapun dobio svoju karakterističnu boju - crnu, ponekad sa plavičasto-zelenom ili zelenkasto-plavom nijansom.


Svojstva katranskog sapuna:

1. Za kožu lica

Ako ste već umorni od lečenja upale i uklanjanja bubuljica sa kože lica, svakako pokušajte da u negu uključite sapun. Ovo je proveren lek i ima odlična lekovita svojstva za sušenje bubuljica. Pored toga, katranski sapun ne izaziva alergijske reakcije, tako da se ne morate plašiti posledica njegove upotrebe.


2. Protiv peruti

Ovaj sapun promoviše zarastanje malih pukotina na koži glave. Veoma je efikasan u uklanjanju peruti zbog visokog sadržaja jedinstvenih prirodnih sastojaka. Pored toga, katranski sapun je odlična profilaktička metoda protiv gubitka kose.


3. Kožne bolesti

Dermatitis, ekcem, psorijaza, seboreja i mnoge druge bolesti neće vam smetati! Tar sapun savršeno leči kožu i promoviše brzu regeneraciju ćelija. Zahvaljujući katranu, dotok krvi u kožu se povećava.


4. Intimna higijena

Tar sapun štiti od raznih infekcija, virusa, gljivica. Takođe može postati pravi magični štapić za lečenje drozda.


5. Prilikom lečenja rana

Sapun sadrži samo 10% katrana, a preostalih 90% je običan sapun koji sadrži alkalije i derivate fenola, čija kombinacija ubija bakterije, viruse i gljivice.

Zbog toga se sapun aktivno koristi za lečenje rana, akni i drugih povreda kože. Sprečava delovanje uzročnika bolesti, sprečava infekciju i upalu.


6. Zaštita od znoja

Leti se katranski sapun može koristiti za pazuhe i noge, a deluje veoma dobro i čak bolje od većine poznatih dezodoransa. Takav sapun ne samo da uklanja miris, već i značajno smanjuje znojenje.


7. Od gljivica stopala

Za lečenje i prevenciju potrebno je nekoliko puta oprati stopala dokazanim sredstvima. S vremena na vreme napravite maske, ostavljajući sapunastu vodu na povređenom mestu pet do petnaest minuta.


Sapun od breze, ili katranski sapun, veoma je popularan zbog svoje efikasnosti, prirodnosti i pristupačnosti!







194 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page