top of page

BESPLATNA DOSTAVA ZA PORUDŽBINE PREKO 5000 DINARA

Lekovita svojstva divljeg kestena



Kroz vekove su mnoge kulture širom sveta koristile biljke za lečenje raznih obolenja. Ova tradicija se poštuje gotovo i dan danas na svim kontinentima. U slučaju loše cirkulacije i ostalih vaskularnih problema kad su u pitanju prirodni lekovi ljudi najčešće koriste divlji kesten.



  • proširene vene

  • upaljene vene

  • loša cirkulacija

  • svrab, mravinjanje u nogama

  • grčevi u nogama

  • čirevi na nogama

  • upaljeni hemoroidi – šuljevi

 

Jedan od najčešćih problema sa venama je hronična venska insufijencija, a to je stanje u kojem loši ventili sprečavaju krv da efiksno cirkuliše od ekstremiteta prema drugim delovima tela. Postoje različiti uzroci za ovo stanje, ali najčešći su duboka venska tromboza i gojaznost. Ovo stanje možete prepoznati po svrabu, povećanoj pigmentaciji nogu, otoklinama, proširenim venama pa čak i čirevima. Najčešći tretman za ovajproblem je nošenje kompresijskih ćarapa koje su izrađene od čvrstog, elastičnog materijala. Baš kao što im samo ime implicira one stiskaju arterije i vene što ublažava proširenje vena. Time se povećava pritisak na arterije i krv bolje cirkuliše.


Istraživanja su pokazala da ekstrakt divljeg kestena pruža sličan efekat kao i kompresijske čarape i pomaže pri kontrakciji vena i arterija.


Ekstrakt semena divljeg kestena sadrži escin, komponentu koja stabilizuje zidove venskih krvnih sudova, i na taj način smanjuje pojavu otoka i bola u nogama. 


Ekstrakt divljeg kestena se primenjuje u vidu gela ili krema, za smanjenje otoka nogu i kod hemoroida. Ulazi u sastav biljnih preparata za lokalni tretman vena i hemoroida.










123 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page