top of page

BESPLATNA DOSTAVA ZA PORUDŽBINE PREKO 5000 DINARA

Ulje gujine trave (sikavice) najbolji je prijatelj vaše jetre i kože

Updated: Apr 24

Još jedno čudo prirode - fantastična gujina trava (sikavica)!


Sikavica ili čičak je biljka koja ima antioksidativna i antiinflamatorna svojstva, a njeno ulje se najčešće koristi za detoksikaciju organizma, posebno jetre.




Ulje sikavice sadrži preko 65% polinezasićenih masnih kiselina (oko 2% omega 3 i 62% omega 6), preko 22% oleinske kiseline i vrlo malo zasićenih masnih kiselina, a ne sadrži holesterol. Ova biljka je u upotrebi preko 2000 godina, a uglavnom se koristila za čišćenje i regeneraciju jetre. Sikavica je jedinstvena po tome što nema medicinski ekvivalent u lečenju jetre. U slučaju trovanja smrtonosnom pečurkom Amanita phalloides (zelena pečurka), to je jedini lek, i po tom pitanju nema spora ni od strane farmaceutske industrije.


Aktivni sastojak gujine trave se zove silimarin. Naučno je dokazano da silimarin obnavlja ćelije jetre i stimuliše njihov rast. Silimarin povećava nivo glutationa u jetri za 35%. Glutation je najvažniji antioksidans za zaštitu jetre, a njegov nivo opada ako smo svakodnevno izloženi visokim nivoima toksina.


Sikavica - moćan saveznik u borbi protiv alergija

Sikavica efikasno leči sve vrste alergija, izazvane polenom, napada astme, kao i putne bolesti. Ova biljka se takođe koristi u lečenju bolesti nadbubrežne žlezde, upala slepog creva i psorijaze. U 1986 godine odobren je za lečenje alkoholnog i virusnog hepatitisa, masne jetre, ciroze i trovanja jetre.

Sikavica štiti jetru od razornog dejstva mnogih lekova i ima moć da izbaci hemikalije, alkohol, teške metale i zračenje iz organizma.


Sikavica je moćan detoksikant koji može pomoći jetri. Njegovo ulje pomaže u obnavljanju ćelija jetre jer uklanja toksine iz tela koji se obrađuju kroz jetru. Ulje gujine trave efikasno ublažava štetne efekte konzumiranja alkohola, pesticida u našoj ishrani, teških metala, zagađenja vazduha itd. Sikavica je odobrena kao terapeutski tretman za različite bolesti jetre, uključujući sindrom masne jetre, oštećenje od alkoholizma, žuticu, psorijaza, hepatitis i drugi.


Silimarin - aktivni sastojak sikavice

Postoje i neka ubedljiva istraživanja koja pokazuju da uzimanje silimarina, glavni sastojak koja se nalazi u ulju sikavice, zajedno sa redovnim tretmanima može pomoći u kontroli simptoma dijabetesa. Silimarin dobija sve veći značaj jer je jedino sredstvo za obnavljanje i zaštitu jetre kod hepatitisa i ciroze jetre.




Hladno ceđeno ulje iz semena sikave ima delikatan ukus i miris. Pogodan je za sve vrste salata ili kao dodatak jelima od povrća, žitarica ili testa. Preporučena dnevna doza je 10 ml (jedna kašika), a odlična je i za pripremu soseva, majoneza i sl.


Može se koristiti i za spoljnu nanošenje na kožu, što će je ostaviti svilenkasto mekom.



222 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page