top of page

BESPLATNA DOSTAVA ZA PORUDŽBINE PREKO 5000 DINARA

ČAGA ZA IMUNITET..

Updated: Feb 3

Poreklo čage je Sibir, odakle se ova gljiva postepeno svugde nastanila.Međutim, jedino Čaga koja se bere u Pribajkalskim šumama ima najjača lekovita svojstva.To je pretpostavlja se uslovljeno klimatskim prilikama koje vladaju u tim oblastima, izuzetno jakim zimama sa naglim i velikim promenama temperature do ekstremnih vrednosti. Ponekad odnos: leto- zima, razlika u temperaturi biva i do 90 stepeni C.

U sebi ne sadrži nikakve dodatne primese, čaga se se obrađuje na izuzetno niskim Sibirskim temperaturama, kako bi se očuvala sva lekovitost ove gljive


Preporuka za primenu čage:

⦁ Kao prevencija onkoloških obolenja;

Prirodno sredstvo koje poboljšava opšte stanje onkoloških bolesnika: otklanja trovanje od tumora, umanjuje bol, poboljšava apetit, potkrepljuje san, pomaže radu digestivnih organa;

Pojačava citostastičku dejstvo protivtumornih preparata;

Kao imunomodulator: pojačava odbrambenu sposobnost organizma protiv virusa, mikroba i gljivica, itd;

Kod astenije, tu ubrajamo i stanja posle operacija, povreda, kao i teških bolesti;

Prirodno sredstvo za čišćenje organizma: izbacuje iz organizma otrove, radionuklide i teške metale;

Poboljšava stanje organizma kod trovanja hranom, alkoholom, itd;

Odlično sredstvo za popravljanje stanja deficita mikroelemenata (posebno kalijuma i magnezijuma), za obnavljanje elektrolitske ravnoteže;

Izuzetna je kod stanja stresa i depresije;

Obnavlja razmenu materija moždanog tkiva usled fizičkih povreda i moždanih udara, pospešuje pamćenje;

Rešava probleme zatvora i grčeva digestivnog trakta;

Dovodi do stabilizacije arterijskog i venskog pritiska kao i aritmija;

Kod žena pomaže u regulaciji nivoa estrogena, naročito u menopauzi.

 

Čaga se može koristiti kao pomoćno sredstvo zajedno sa standardnom terapijom u lečenju:

⦁ Gastritisa ili upale sluzokože želuca;⦁ Kod problema čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu;⦁ Presavijene žučne kese i zakrčenja žučnih kanala;⦁ Polipoze želuca i crevnog trakta;⦁ Pomaže kod dijabetesa i preddijabetesa.

 

Lokalno se čaga koristi:

⦁ U tretmanu poderotina i posekotina, prilikom posipanja praha čage sprečava se infekcija rane;⦁ U stomatologiji: ispiranje kod paradontoze, paradontitisa, stomatitisa, direktna aplikacija u džep.

 
Čaga se preporučuje:

Kod malignih bolesti u vreme primena hemioterapije, radioterapije.

Radi povećanja nivoa zaštite od nastanka malignih bolesti.

U predelima čiji žitelji tradicionalno piju čaj od čage, stopa obolevanja od karcinoma (raka) je evidentno niža nego u opštoj populaciji.

Čaga bitno ublažava neželjene reakcije hemioterapije i radioterapije.Bitno smanjuje recidive (povratak bolesti).Pri tom čaga ne umanjuje efikasnost lečenja maligniteta hemioterapijom i radioterapijom, samo umanjuje štetne efekte navedenih procedura, što je dokazano kliničkim studijama.

U sastavu čage u velikim količinama nalaze se supstance koje direktno zaustavljaju rast i deobu tumorskih ćelija i utiču na povlačenje metastaza,a to su: fenolni aldehidi, polifenoli, oksifenilkarbonova kiselina i njihovi hinoni, steroidna jedinjenja( lanosterol i inotodiol)…

Bakterije i virusi:

Dokazana su direktna dejstva na zaustavljane rasta i razmnozavanje bakterija i virusa, kao i direktno stimulativno dejstvo na ćelijski i humoralni imunitet.

Visok nivo efikasnosti kod pravilno konzumirane Biočage dokazan je kod virusa:

gripa, herpesa, humane papilome, HIV-a (Patentirano u Institutu za virusologiju i biotehnologiju u Novosibirsku) ;

Radna sposobnost:

Povećava radnu sposobnost, raspoloženje, poboljšava pamćenje i pomaže u borbi sa nesanicom.Ona poboljšava razmenu materija u moždanom tkivu i delotvorna je kod ljudi koji su imali moždani udar ili težu povredu glave.Kod bolesti probavnog trakta.

Koristi se u lečenju bolesti digestivnog trakta, efikasna je kod ulkusa, grčeva i kod hronične opstipacije (zatvora).

 

Snižava nivo šećera u krvi za 15-30% ukoliko je pravilno dozirana.

 

Čisti organizam od radionuklida, teških metala i toksina, olakšava stanje tokom trovanja iz hrane, alkohola, kod velikih količina lekova i slično i endogenih intoksikacija kao što su: maligni tumori, teška oboljenja, metabolički produkti….

Čaga stimuliše opšti imunitet i štiti od virusnih, infektivnih i gljivičnih obolenja.

Osnovne aktivne komponente čage su hromogene supstance ili kompleks hromogenih supstanci, koje su rastvorljive u vodi. Kompleks hromogenih supstanci se sastoji od fenol-aldehida, polifenola, oksifenil-karbonskih kiselina i hinona.

Hromogene supstance koje su rastvorljive u vodi, steroidna jedinjenja i alkaloidi ispoljavaju protivtumorno dejstvo.

Tanini iz sastava čage deluju protivupalno.

Lokalno aplicirana čaga moze da zaustavlja krvarenje zahvaljujući sastavu tanina.

Fitoncidi obezbeđuju antimikrobno dejstvo.

Zbog flavonoida čage proizvod ima antioksidativno, protivupalno, spazmolitičko, diuretičko dejstvo i pospešuje lučenje žuči.

Melanin doprinosi stimulaciji procesa razmene materija u organizmu, ima protivupalni i obnavljajući efekat.

 

Čaga sadrži veliku količinu mikroelemenata: kalijum, magnezijum, mangan, cink, soli silicijuma, kalcijum, kobalt, bakar, natrijum, nikl, srebro, germanijum 132… Posebno su u čagi zastupljeni kalijum i magnezijum, što je važno kod kardiovaskularnih bolesti, kao i za ponovno uspostavljanje elektrolitske ravnoteže organizma nakon trovanja hranom i drugih stanja praćenih povraćanjem i prolivom.


236 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page